Dagje Plaswijckpark 23 april 2022

Dagje uit naar Plaswijckpark

Verslag: Eindelijk weer een dagje uit! Na twee jaar kon er weer ingeschreven worden om een dagje met het gezin uit te gaan. De inschrijvingen voor Plaswijckpark in Rotterdam waren op dinsdag 12 en donderdag 14 April bij de verschillende uitdeelpunten van de Voedselbank. Het was duidelijk dat iedereen er zin in had want er waren wel 170 inschrijvingen. De Vakantiebank Delft reserveerde er een extra bus bij zodat iedereen mee kon. Zaterdag 23 April waren de meeste gezinnen om 9.15 uur al present bij de Adelbertkerk waar het verzamelpunt was. Twee dubbeldekkers kwamen voorrijden en heel snel zaten alle gezinnen die op de lijst stonden in de bus. In Pijnacker/Nootdorp verliep het eveneens vlotjes want ook daar vandaan zou een bus naar Plaswijckpark in Rotterdam rijden. Om het bij de ingang van Plaswijckpark goed te laten verlopen kregen de kinderen een oranje polsbandje en de volwassenen een groen polsbandje om. Voor tien uur arriveerden we bij Plaswijckpark en kreeg iedereen nadat het polsbandje gecontroleerd was een voucher voor een klein patatje, snackje, pakje drinken en waterijsje. Zo kon ieder zelf een goede tijd uitzoeken om een hapje te eten. Wat was het genieten! Het weer was prima en genoeg te doen, te klimmen, te klauteren en te spelen. Een mooie dierenweide en gelegenheid om te zwemmen. En ondanks de frisse wind die er stond werd er ook gezwommen. Allemaal kanjers hoor. De tijd ging snel, maar dat is altijd als iets leuk is.  

  Sommige gezinnen kwamen er pas om 15.00 uur aan toe om iets te eten. Hadden ze geen tijd voor gehad vertelden ze en ze moesten lang op het treintje wachten. Ze hadden best een treintje meer in kunnen zetten vonden ze. Al met al was het een zeer geslaagde dag en was het stil in de bus op de terugweg naar Delft en Pijnacker/Nootdorp. Er zal ’s nachts vast lekker geslapen zijn door ouders en kinderen na zo’n zonnige en vermoeiende dag. Een goed begin van de Meivakantie.      

23 april Plaswijckpark Rotterdam Wie:                Gezinnen of alleenstaanden met kinderen tot 14 jaar Wanneer:        Zaterdag 23 april 2022 Waar:              Plaswijckpark, Rotterdam Bijzonderheden Vertrekpunten: 

  • Delft vanaf Minervaweg 7 (uitdeelpunt Adelbertkerk) om 9.30 uur (om 9.15 uur aanwezig zijn)
  • Nootdorp: ……………9.30 uur ( om 9.20 uur aanwezig zijn)
  • Pijnacker:……………..9.45 uur ( om 9.35 uur aanwezig zijn)

We vertrekken om 16.00 uur weer naar Delft, Nootdorp en Pijnacker. Over het park: Plaswijckpark bestaat uit drie verschillende delen: In Speelwijck kunnen de kinderen heerlijk spelen in veel verschillende speeltuinen  Ook is er een dierenpark, waar je kunt kennismaken met allerlei dieren van dichtbij en ver weg.

          Wandelwijck is het rustige deel van het park: Om lekker te wandelen of gewoon even te zitten en uit te rusten.

Nog even dit:

Bij dit uitje hoort een bon, waarmee je bij het restaurant een ‘stoere hap’ kunt halen, maar neem ook zelf een lunchpakket mee: Veel spelen maakt hongerig…

Is het mooi weer? Neem dan voor de kinderen zwemkleding mee en een handdoek: Plaswijckpark heeft een heerlijke waterspeeltuin. Regent het? Geen nood: Er is ook een binnenspeeltuin.

Geplaatst in 2022.