Zin in Vught; Vakantie 4-daagse

Vakantie-vierdaagse ZIN Vught

 

Vught 2021, een vakantie-verslagje

 

Vandaag stapte ik om half 10 in het busje van de kinderopvang. Gek idee voor iemand van in de zestig, maar vooruit. Even een weekje in een andere omgeving. Andere mensen, andere geluiden, andere gewoontes.

De ochtenden waren ingeruimd voor workshops. Zeepsteen bewerken, schilderen, bloemschikken, of – als je daar geen zin in had – gewoon relaxen. In de middagen waren er excursies gepland. Op dinsdagmiddag bijvoorbeeld, lagen er twee salonboten klaar om ons te vervoeren naar Den Bosch. De stuurmannen vertelden heel veel over de omgeving en andere zaken zoals de plekken waar de bevers aan het bouwen waren. Eenmaal aangekomen in Den Bosch werd er een bezoek gebracht aan het Bastion.

 

Wat maakt een weekje hier zo speciaal?

Het feit dat er niks hoeft en dat er van alles mogelijk is. Je kunt de hele dag iets doen of ondernemen, maar de keus ligt bij jezelf. De rust en de sfeer zijn ongekend. De verzorging zou niet misstaan in een 5-sterrenhotel maar gelukkig blijven we hier met de voetjes op de grond.

*        Vincent, de keukenhulp

*        Jan, die erg ruikt naar zeepsteen

*        Niek die alles weet van planten en zelfs het kleinste plantje koestert

*        Broer, die als een stille kracht overal en nergens is en zelfs mensen waarschuwt voor overstekende beren

*        Ine en Harm, die ons elke avond heerlijk eten voorschotelen

*        Alle vrijwilligers, workshoppers en uiteraard het ZIN-team

Namens ons heel erg bedankt voor een heerlijke midweek!!

 

Willem Faber, augustus 2021Wie:      Alleenstaanden zonder kinderen

Wanneer:       Zomervakantie                                          

Datums worden nog bekend gemaakt ; Waarschijnlijk laatste week van juli; eerste week van augustus

Waar:               Hotelkamers in voormalig klooster in Vught

Bijzonderheden:

Vervoer met (eigen) auto of auto van vrijwilliger Vakantiebank, 3/4overnachtingen op eigen 1 persoons-kamer inclusief beddengoed, alle maaltijden, een fiets op maat afgesteld en programma aanbod workshops (o.a. Tai Chi, massage) spel en creatieve activiteiten, uitstapjes naar de stad met rondvaart, zwembad, speeltuin e.d. Een heel gastvrij hotel met de vriendelijke sfeer van een klooster, om ontspannen vakantie te vieren.

Er is een uitgebreid aanbod aan activiteiten in ochtend, middag en avond voor jong en oudDeelname aan de activiteiten is niet verplicht. Men kan ook zelf op pad gaan, lekker uitrusten op het ruime terras of zich vermaken op het terrein met verschillende sporten of muziek. Er wordt wel verwacht dat je je niet afzondert en ook optrekt met andere gasten. Maaltijden zijn gezamenlijk en je wordt gevraagd enkele keren mee te helpen met afruimen, afwassen en tafeldekken. Deze vakantie heeft meer een groepskarakter.  

Beschikbaar voor 20 personen, verdeeld over 2 weken

Geplaatst in 2021.