Vakantie Stay Okay Bergen op Zoom

stay

Evaluatie

Vakantie Stay Okay bergen op Zoom 2017

 

 

Drie geweldige fijne dagen waren 7 moeders en hun 16 kinderen tussen de 1,5 en 15 jaar op deze leuke locatie in de Brabantse natuur. De eerste vriendschappen ontstonden meteen op de heenweg in de bus, een enkeling kwam de laatste avond pas helemaal los en wilde ’t liefst nog een weekje blijven! De huisjes waar de moeders en kinderen logeerden waren ruim. Het was er heerlijk slapen op nieuwe bedden -zeker na een hele dag buiten en een avond kampvuur met marshmallows. En ‘s ochtends werd je gewekt door vrolijke vogelgeluiden en het geroffel van een bonte specht. De maaltijden waren uitgebreid en goed verzorgd. In het programma was voor elke leeftijd wel iets passends: Een bosgolf-activiteit en klimmen in ‘t spectaculaire klimbos waren de start en afsluiting. Er werd gefietst naar Bergen op Zoom of het zwembad, gewandeld naar de boerderij, gespeeld op het terrein in de speeltuin, op ‘t basketbalveld en bij het natuur-educatiecentrum. Twee vrijwilligers van Vakantiebank Delft begeleidden en ondersteunden de moeders waar nodig. Een door een vrijwilliger ontwikkeld educatief kennismakings-‘ganzenbord’spel met vragen over Nederland, verrassende opdrachten en kleine prijsjes stimuleerde kennis, onderlinge communicatie en bracht de moeders meer bijeen in een ontspannen sfeer. Met verschillende spellen en activiteiten, maar ook door het moeten ontdekken wat er te doen is in een nieuwe omgeving, deden zowel de kinderen als de moeders zelf nieuwe ervaringen en contacten op. Geen spatje regen is gevallen en tussen de wolken door scheen af en toe een lekker zonnetje. Aandachtspunt voor een volgend jaar is om niet een weekend maar juist enkele dagen in de week te gaan, waardoor ook in de stad Bergen op Zoom meer te beleven valt dan op een zondag.

Wie

Alleenstaande moeders met kinderen

Wanneer

Meivakantie
za. 22 april – ma. 24 april

Waar

Hostel aan de rand van Bergen op Zoom

Bijzonderheden

Met touringcar vanaf opstapplek Delft, 2 overnachtingen op eigen familiekamer met douche/toilet, inclusief beddengoed, alle maaltijden, kennismakingsspel, een dagje fietshuur en een bosgolf-activiteit.

 

Stayokay Bergen op Zoom ligt midden op een ruim groen bosterrein waar fijn gespeeld kan worden. In het nieuwe hoofdgebouw is een gezellige zithoek en bar met prachtig terras, speeltuin en kabelbaan. Vlakbij is een spectaculaire klimbaan, een groot meer en er zijn vele fiets- en wandelpaden door de natuur. Vanaf de bushalte ben je zó in Bergen op Zoom, een leuke stad met knusse straatjes. Er is keuze om meer op jezelf te zijn of met anderen samen iets te doen. Je kunt je er heerlijk ontspannen en je hoeft je niet te vervelen!  

 

 

Geplaatst in Geen categorie.