Move – in -1 -Day 3 Mei

Move-in-1-dag, dinsdag 3 mei

Verslag

Move in 1 dag

Dinsdag 3 mei 2022

Verslag voor Website Vakantiebank Delft

 

Op dinsdag 3 mei was in wijkcentrum ‘Abtswoude Bloeit’ een dagactiviteit van stichting Move: Move in 1 dag. Vakantiebank Delft heeft hiervoor bij cliënten van Voedselbank Delft de deelnemers geworven. Er waren 8 kinderen.

 

 

De dag begon om 10 uur en stond onder leiding van twee studenten, vrijwilligers van stichting Move. Na een kennismakingsspel gingen de kinderen aan de slag met het dilemmaspel en de talentenquiz. Helemaal klaar voor de wijkverkenning gingen ze in groepjes naar buiten. Op straat spraken ze mensen aan, één interview moest zelfs in het Engels gehouden worden. Extra spannend maar ook heel erg leuk om andere mensen te leren kennen. Na de wijkverkenning waren de kinderen eruit. Ze wilden wat doen voor de ouderen in de wijk. Ze gingen allerlei knutselwerkjes maken en deze naar oudere mensen brengen om hun een goede dag te bezorgen.

 

Tijdens de lunch, verzorgd door Vakantiebank Delft, werd gezellig gekletst en leerden de kinderen elkaar en de studenten nog wat beter kennen. Hierna gingen de kinderen verder met het uitvoeren van hun actie. Er werden bloemen, schilderijen en kaarten gemaakt. Ieder had zo zijn eigen ideeën over wat ze leuk vonden om te maken. Het resultaat was prachtig.

 

Met de knutselwerkjes gingen de kinderen op stap naar verzorgingstehuis Stefanna. Daar mochten ze de gesloten afdelingen op om in de huiskamer de knutselwerken aan de ouderen te geven. Die waren ontzettend blij met de komst van de kinderen en bedankten hen uitvoering. Sommige ouderen hadden tranen in hun ogen. Anderen waren na een paar minuten alweer vergeten van wie ze het schilderij hadden ontvangen. De kinderen moesten dan meerdere keren uitleggen dat het van hen kwam en wie ze waren. Dat deden ze allemaal heel netjes en geduldig. De kinderen gingen glunderend weer terug naar het buurthuis. Het was een hele belevenis om zo in contact te komen met de oudere mensen.

 

De dag werd afgesloten met een korte terugblik. Daarna werden de kinderen opgehaald door hun ouders. Het was mooi om te zien hoe sommige kinderen die elkaar aan het begin van de dag nog niet kenden, aan het eind van de dag vriendinnen waren geworden en afscheid namen met een knuffel. Het was een zeer geslaagde dag.

 

 

In samenwerking met Stichting Move organiseert Vakantiebank Delft

de activiteit Move-in-1-dag.

 

Wie                            Kinderen van 8 tot 12 jaar

Wanneer                  Dinsdag 3 mei 2022

Waar                          Buurtcentrum ‘Abtswoude Bloeit’  Aart van der Leeuwlaan 332 in Delft

Hoe laat                   van 10 tot 15 uur

 

Onder begeleiding van studenten uit Delft zetten de kinderen zich in voor een ander in de wijk. Op deze dag worden er kennismakingsspellen gespeeld, doen de kinderen een talentenquiz, en gaan ze rond de tafel om een toffe mini-actie te bedenken.

 

Bijzonderheden:

 

De kinderen komen op eigen gelegenheid naar het buurtcentrum.

Tussen de middag krijgen de kinderen een feestelijke lunch aangeboden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in 2022.