Stayokay te Soest

Verslag Stay Okay vakantie

 

Vakantie Stayokay van maandag 26 juli tot donderdag 29 Juli 2021

 

Maandag 26 Juli stapte een groep van 7 eenoudergezinnen met twintig kinderen vanaf de Adelbertkerk de bus in en reden richting Soest. Aangekomen in het hostel van Stayokay werd er ingecheckt en de bagage naar de kamers gebracht. Ieder gezin kreeg een eigen kamer.

Nadat ook de bedden waren opgemaakt was het wachten op de gids die ons een rondleiding in de omgeving zou geven. Jammer genoeg kwam de gids door omstandigheden veel later dan gepland waardoor het wachten wel op de proef werd gesteld.

Tijdens de wandeling naar de Lange Duinen wat een prachtig gebied is werden we getrakteerd op een enorme regenbui. Voordat de bui viel konden de kinderen gelukkig nog eerst in de bomen klimmen. Bij terugkomst eerst allemaal onder de douche gedoken om het vooral niet koud te krijgen want we waren allemaal doorweekt.

De avond verliep rustig met een avondmaaltijd en tv kijken. De volgende ochtend na het ontbijt liepen we naar De Paardenkamp in Soest. De Paardenkamp is een uniek paardenrusthuis voor paarden en pony’s die na hun twintigste levensjaar kunnen genieten van hun welverdiende oude dag. We konden hier wat rondlopen, film kijken, rondleiding en een speurtocht op het terrein voor de kinderen.

De middag werd door iedereen op een andere manier ingevuld. Veel kinderen deden mee met spelletjes zoals touwtjespringen, tafeltennis, boompje wisselen, volleybal en nog meer.

Ook in de avond ging dat tussen de buien door nog voort. Kinderen die voor een nachtje hier logeerden werden door de groep gewoon mee genomen. Iedereen kon meedoen, dat was echt gaaf om te zien.

Woensdagmorgen vroeg op want we gingen met openbaar vervoer naar Dierentuin Amersfoort waar we om 9.30 uur verwacht werden. Na het ontbijt en het klaarmaken van de lunchpakketten gingen we op stap. Bij de dierentuin was alles geregeld en konden we al gauw naar binnen. Iedereen kreeg een kaartje voor een ritje met de boemeltrein en voor de kinderen was er ook een leerzame speurtocht waar ze goed mee aan de slag gingen. Het weer was wisselend met een zonnetje en een bui.

Er viel genoeg te zien en te klimmen daar in de dierentuin. Iedereen kon op zijn eigen tijd weer terug naar het hostel.

Het was niet echt barbecueweer maar het werd goed opgelost door overkapping zodat de barbecue droog stond en wij binnen konden zitten. Het smaakte iedereen uitstekend.

Die avond was het een feest want veel jongelui deed mee met volleybal en aansluitend een kampvuur met marshmallows roosteren.

En dan alweer het einde van een mooie vakantie. Met de bus terug naar huis en fijn dat alles zo goed is verlopen. Met dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stayokay te Soest

Dit fijne hostel in het bos ligt nabij de Soesterduinen en is uitstekend bereikbaar!

Het gezellige mooie hostel  in het bos biedt alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf.

Wandelen, fietsen, outdooractiviteiten en sporten, je kunt alle kanten uit.

Er is voldoende speelgelegenheid voor de kleinere kinderen

Een avond kampvuur waarbij ze zelf hout kunnen sprokkelen en dan met marshmallows aan de gang.

Overige activiteiten worden nader bekend gemaakt waaronder eventueel een bezoek aan het Nationaal Militair Museum.

 

 

Wanneer: Ma 26 juli – Do 29 juli

Waar:       Stay Okay te Soest

Bosstraat 16, 3766 AG Soest

Voor wie:      Alleenstaanden met kinderen in de leeftijd van basisschool of iets ouder

 

Overige:

  • Verblijf op 4 of 6 persoons-kamers met eigen douche en toilet
  • Ontbijt, lunch en avondeten zijn inbegrepen
  • Vervoer per bus (indien mogelijk i.v.m. Covid). Anders wordt er ander vervoer geregeld

 

 

 

 

Geplaatst in 2021.