Biesbosch 13 mei

Dagje uit naar de Biesbosch

Evaluatie

13 Mei Klompenmakerij en Biesbosch

Het was voor iedereen (50 personen) vroeg op, want de vertrektijd bij de Adelbertkerk stond gepland op 8.30 uur. Vanaf de Adelbertkerk vertrok de bus naar de Koepoort om de andere deelnemers op te halen. Op weg naar de ambachtelijke klompenmakerij in Dussen waar we bij binnenkomst direct aan de koffie met iets lekkers gingen. De klompenmaker is een man die op humoristische wijze zijn verhaal vertelde over de klompenmakerij. Hij betrok de deelnemers bij zijn verhaal en gaf een demonstratie hoe de klompen gemaakt worden. Iedereen luisterde en keek vol aandacht naar hem. Na afloop stond de lunch al weer klaar en dat lieten we ons smaken. De motor van de bus stond te ronken en dit was het sein van instappen en naar de Biesbosch. Op de boot zocht ieder zijn eigen plekje, de een bij elkaar, de ander even op zich zelf, de een binnen en de ander buiten in het zonnetje. Het was een mooie tocht met heel veel informatie van de kapitein. Op de terugreis in de bus werd het wel heel erg stil! Iedereen was moe en voldaan. Om 18.00 uur weer terug in Delft. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag.

Wie:                 Alleenstaanden of (echt)paren zonder kinderen
Wanneer:        Maandag 13 mei 2019

Waar:              We gaan richting de Biesbosch (Dussen en Drimmelen)

Bijzonderheden:

Vervoer per touringcar.

Er kan gekozen worden uit twee opstapplaatsen:

  • Minervaweg 7 (uitdeelpunt Adelbertkerk); aanwezig 8.15 uur; vertrek 8.30 uur
  • Koepoort (achter het Hampshire Hotel); aanwezig 8.30 uur; vertrek 8.45 uur

Rond 16.00 uur vertrekken we weer naar Delft met een geschatte aankomsttijd van 17.30 uur.

Programma:

Na plaatsgenomen te hebben in de touringcar volgt een bustochtje richting Noord Brabant. We gaan een klompenmakerij bezoeken onder het genot van een kopje koffie/thee. Hier maken we kennis met het oude ambacht van klompenmaker.

Daarna wordt er een feestelijke Brabantse koffietafel geserveerd, waarna we vertrekken met de touringcar naar de rondvaartboot. Met deze rondvaartboot maken we een tochtje door het Nationaal Park de Biesbosch.

Aan het eind van de boottocht gaan we weer huiswaarts richting Delft.

Nog even dit:

Wanneer u speciale dieetwensen heeft, vermeldt dit dan op het inschrijfformulier!!

Geplaatst in 2019.